مازندشورا: به گزارش خبرنگار مازندشورا علیرضا مردانشاهی و محمد سلطانتویه به خواستههای نیروهای شرکتی گروههای پرستاری (ساعت کاری زیاد، کشیکهای سنگین، معوقه حقوق و اضافه کار چند ماهه، مرخصی 6 ماهه زایمان بهجای 9 ماه)، پاسخ گفتند
پرداختی نیروهای شرکتی، مصوبهی شورای حقوق و دستمزد است
علیرضا مردانشاهی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال خبرنگار مازندشورا مبنی بر خواستههای نیروهای شرکتی گروههای پرستاری (ساعت کاری زیاد، کشیکهای سنگین، معوقه حقوق و اضافه کار چند ماهه، مرخصی 6 ماهه زایمان بهجای 9 ماه)، اظهار کرد: پرسنل پرستاری، پرسنل نجیبی هستند که با توجه به حجم خدمتی که ارائه میدهند دستمزد و خدماتی که شایسته آن هستند، دریافت نمیکنند.
وی، افزود: پرداختی نیروهای شرکتی، مصوبهی شورای حقوق و دستمزد هست و نمیتوان مبالغی خارج از مصوبه پرداخت کرد. ما به دنبال آن هستیم این فرایند اصلاح شود تا بتوانیم دستمزد بهتر و شرایط مناسبتری برای این زحمت کشان که فرشتگان نجات در بیمارستانها هستند، فراهم کنیم.
معاون بهداشت درمان علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه اضافه کار پرستاران بر اساس ساعت و کار و آیتم مشخص شدهی آن است. تصریح کرد: امیدواریم منابع مورد نیاز توسط دولت تامین شود تا بتوانیم بدهیهای چند ماه اخیر (حقوق ماهانه و اضافهکاری) آنها را پرداخت کنیم.
مردانشاهی، ادامه داد: پرستاری کار بسیار سختی است و ما همینجا از خدا میخواهیم که خداوند دعای بیماران و همراهان آنها را اجابت کند و زندگی پرستاران را گشایش دهد.
وی، با بیان اینکه اگر معنویت حاکم بر پرستاری نبود پرستاری شغلی بسیار سخت طاقتفرسا و غیرقابل تحمل میبود، گفت: پرستاران ما با ایمان به خداوند و امید به دعای مردم این چنین فداکارانه شبانهروز تلاش و فعالیت میکنند.
معاون بهداشت درمان علوم پزشکی مازندران، در بخش دیگری از سخنانش با ارائه آماری بیان کرد: 4 هزار و 400 گروه پرستاری در سطح استان مازندران داریم که از این تعداد 3 هزار و 350 پرستار کارشناس هستند.
وی، تعداد پرستار خانم را 2 هزار 900 نفر اعلام کرد و گفت: در بیمارستانهای دولتی 2هزار و 800 تخت فعال داریم و نسبت تخت به پرستار 1.3 دهم است.
مردانشاهی، افزود: به دلیل پراکندگی بیمارستانها بین 600 تا 700 نفر در استان کمبود پرستار داریم تا به استاندارد مطلوب برسیم. ضمن اینکه 414 تخت ویژه دولتی در استان داریم و در حالت کلی شرایط پرستاران استان نسبت به قبل خیلی بهتر است.
استخدام نیروهای شرکتی هزینههای دانشگاه علوم پزشکی را کاهش میدهد
محمد سلطانتویه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، نیز در پاسخ به این سوال خبرنگار مازندشورا بیان کرد: یکسری قوانین است مثل کاهش مرخصی دوران زایمان از 9 ماه به 6 ماه، که تابع قانون کار است (نه تابع قانون استخدامی کشوری).
وی، افزود: عوامل دانشگاه قلبا تمایل دارند تمام نیروهای خود را استخدام کنند چون در حال حاضر هزینه حقوق ماهانه، اضافهکار و کارانه نیروهای شرکتی را از درآمد بیمارستانها پرداخت میکنند. درآمدی که اگر در این فضا پرداخت نشود، میتواند برای نوسازی، تجهییز و موارد دیگر هزینه شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تصریح کرد: از سویی دولت در شرایط فعلی، توانایی ارائه مجوز استخدام نیرو را ندارد. از سویی ما بخشهای ویژهی زیادی را در این چند سال ساختیم، اورژانس را بزرگتر کردیم، خدمات را افزایش دادیم و طبیعتا نیازمند نیروی بیشتری بودیم، بنابراین مجبور شدیم در قالب نیروی شرکتی با رعایت قوانین حاکم، اینها را در اختیار بگیریم.
سلطانتویه، با بیان اینکه موارد فوق علت کمبودهاست، گفت: اگر واقعا اختلافی بین نیروهای شرکتی و رسمی هست، برگرفته و تابع قوانین است. قانون هرنوع دستورالعملی داشته باشد ما موظف به اجرای آن هستیم.
وی، ادامه داد: امیدواریم که توانایی دولت در جذب نیرو بالا برود و تمام نیروهای ما استخدام شوند چون وقتی نیروها استخدام شوند امید به زندگی آنها بیشتر میشود و حتی با انیزه بیشتری میتوانند خدمت کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در پایان خاطرنشان کرد: برای روز پرستار حتما جشنی را روز یکشنبه هفته آینده برگزار خواهیم کرد تا تسکین گوشهای از آلام آنها باشد.